Predators on vuoden 2020 miesten lacrossen suomenmestari

7.9.2020

Kuvat : Tuomas Grisen Photography

Predators otti vuoden 2020 lacrossen suomenmestaruuden kukistamalla finaalissa Unitedin 

United - Predators 4-6 (0-2, 1-2, 3-1, 0-1)

Lauantain odotettu miesten finaali pelattiin lämpimässä syyssateessa ja paikalle oli saapunut mukavan kokoinen yleisö kannustamaan omia suosikkejaan. Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin jo ajassa 03.10, kun Mathias Timonen avasi Predatorsin maalihanat. Toista maalia ei tarvinnut kauan odotella, kun Timonen iski jälleen, tasan minuuttia myöhemmin avausosumasta, Petja Kärjen toimiessa syöttäjänä. Ensimmäisen neljänneksen lopussa Joakim Miller teki taikojaan maalin edessä lisäten Predators johdon jo kolmeen maaliin.

Toisessa erässä United heräsi  lopulta unestaan, kun Jimi Wiren kavensi tilanteen 1-3:een hienolla laukauksella.  Mathias Timonen sovitteli finaalin sankarin viittaa harteilleen viimeistelemällä hattutempun ajassa 25:40, vieden Predatorsin jo 1-4 karkumatkalle ennen puoliaikaa. Ottelun puoliajalla United keitteli käärmekeitot ja ilmoittautui mukaan kamppailemaan finaalin voitosta. Jimi Wiren avasi pelin kaventaen tilanteeksi 2-4. Predatorsin Petja Kärki iski takaisin ja tilanteeksi 2-5 osumalla ajassa 41:20. United ei kuitenkaan luovuttanut, sillä kolmannen neljänneksen viimeisellä minuutilla se iski kahdesti. Ensin Mika Wickström osui ylivoimalla ja vain kolme sekuntia ennen erän päätöstä Wiren tälläsi tolpan kautta hirveän pommin Predators verkkoon. Wirenin hattutempun myötä viimeiselle neljännekselle siirryttiin kutkuttavassa 4-5 tilanteessa.

Viimeisessä erän alussa Predatorsin Robert Raittila sammutti Unitedin momentumin laukomalla pallon vastustamattomasti maaliin, yllättäen muuten ottelussa hyvin torjuneen Mikael Kuisman. Viimeisellä neljänneksellä nähtiin vielä loistavia maalintekopaikkoja kumpaankin päätyyn, mutta lisäosumia ei enää nähty. Predators maalilla Lauri Uusitalo loisti torjunnoillaan vahvasti pelanneen Predators puolustuksen takana. Pelin lopputulokseksi kirjattiin tulos 4-6 Predatorsin hyväksi ja joukkue pääsi juhlimaan ansaittua mestaruuttaan.

Lauri Uusitalo sarjan MVP pelaajaäänestyksellä

Sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi suurella äänivyöryllä valittu Predatorsvahti Uusitalo kommentoi kulunutta kautta seuraavasti. -Kokonaisuudessaan kausi oli todella mielenkiintoinen ja tasainen. Voi sanoa, että tähän kauteen tehdyt uudistukset toivat sen, mitä lähdettiin hakemaan. Pelit menivät kivasti ristiin ja ennen kaikkea oli hauska lähteä pelaamaan jokaiseen matsiin, kun tiesi että voitosta tullaan käymään tiukka taistelu. Toivottavasti seuraava kausi mennään samanlaisella systeemillä.

Finaaliin me lähdettiin samalla rennolla meinigillä, kuin runkosarjan viimeisin peleihin, joista pieneksi yllätykseksi saatiin se finaalipaikka raavittua kasaan. Itse finaalissa me pelasimme järkevästi. Hyvää kommunikaatiota puolustuksessa, varmat clearit ja hyökkäyspäässä saatiin hyvällä maltilla rakennettua tarpeeksi maalipaikkoja, joista saatiin tarvittavat sisään. Kaikki jätkät onnistu hienosti, mutta erityisesti Timonen oli eri kovassa viimeistelytikissä hatullisellaan. MVP-valinta toki lämmitti mieltä

Linkki finaalitunnelmiin: 

https://www.youtube.com/watch?v=WXAuLP_Tzsc&feature=youtu.be

Uusi sarjajärjestelmä sai kiitosta kapteeneilta

Predatorsin valitsijakapteeni Robert Raittila oli tyytyväinen kauteen ja omaan joukkueeseensa. - Erittäin mielenkiintoinen kausi. Tämä uusi muoto, jolla pelattiin sai tämän kauden erittäin mielenkiintoiseksi ja tasaiseksi eli sen osalta mielestäni onnistuttiin erittäin hyvin. Omalla joukkueella oli hyvin erikoinen kausi, sillä ei aina tiedetty saadaanko riittävästi pelaajia paikan päälle mutta joka pelin jälkeen opittiin paljon vastustajista. Osattiin valmistautua paremmin loppukautta kohti ja olen erittäin tyytyväinen oman joukkuen suoritukseen.

Unitedin kapteeni Markus Mattila oli tyytyväinen kuluneeseen kauteen. - Todella hyvä sarjajärjestelmä takasi tasaiset pelit. Jokainen pelaaja kehittyy enemmän tässä mallissa ja jokaisen on otettava enemmän vastuuta. Toivottavasti uudistus tuottaa hedelmää ja saadaan lisäpelaajia/ uusi joukkue lisää. Moni ”lopettanut”/uran jatkoa empivä pelaa varmasti mielummin tasasia hyviä pelejä kuin 20-0 pelejä. Tähän on myös helpompi ottaa juniorit mukaan, saavat vastuuta heti eivätkä junnaa penkinlämmittäjinä ja lopeta siitä syystä. Finaali yhtä tiukka matsi kuin kaikki muutki pelit tähän mennessä ja  tulos olisi voinut kääntyä kummin päin tahansa. 

Chiefs:n valitsijakapteeni Roope Jokela oli myös samoilla linjoilla. - Hyvä sarjajärjestelmä. Jokainen peli oli tasainen, joka kehittää varmasti pelaajia parhaalla mahdollisella tavalla. Oman jengin pelit olivat pääosin positiivisia, mutta lukuisat yhden maalin tappiot kuitenkin tiputtivat joukkueen finaalista ja päätti kauden pettymykseen, sarjan voiton ollessa joukkueelle ainoa tavoite. Odotan ensi kautta ja revanssin mahdollisuutta innolla!