Miesten box-lacrosse joukkue ylitti tavoitteet

2.10.2019

Suomen miesten box-lacrossemaajoukkue teki historiaa ja nousi maailman kuuden parhaan joukkueen joukkoon. Box-lacrossen MM-kisat käytiin 19-28.9.2019 Kanadan Langley:ssä. Kisoihin osallistui kaiken kaikkiaan 20 joukkuetta. Maajoukkuetta kisoissa luotsasivat kanadalaiset Tracey Kelusky ja Neil Doddridge, sekä Suomea useissa kisoissa pelaajana edustanut Pentti Pekkonen. Joukkeenjohtajana toimi Jouni Kannianen ja fysioterapeuttina Jenni Vainionpää.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelasivat Australia, Ruotsi, Itävalta ja Costa Rica. Suomi kukisti kaikki lohkon joukkueet ja eteni playoff-kierrokselle puhtaalla 4-0 voittotilastolla. Suomen joukkueen pelaajat dominoivat alkulohkon jälkeen myös tilastoja. Robert Raittilalla oli eniten pisteitä (28), maaleja (15) ja pisteitä/pelattu peli (9,3), Roope Jokela keräsi eniten syöttöpisteitä (24), Anssi Kaisalmella ja Brett Kujalalla oli kummalakin eniten ottelun voittoon johtaneita maaleja (2). Joukkueen mallivahdilla, Riku Jokelalla, oli eniten voittoja (4).

Playoff-kierroksella Suomi kohtasi ensimmäiseksi Englannin joukkueen ja voitto meni Englannille lukemin 6-15. Toisessa pelissä Suomi kaatoi Tšekin lukemin 17-9. Viimeisessä pelissä Israelia vastaan Suomella oli mahdollisuus sijoittua viidennelle sijalle, joka takaisi paikan tulevissa kisoissa kovimmassa lohkossa. Hyvin taistellut joukkue joutui kuitenkin taipumaan Israelille maalein 14-9. Suomen joukkueella oli kisoihin lähdettäessä tavoitteena parantaa vuoden 2015 sijoitustaan (9) ja päästä mahdollisesti haastamaan joitain kovimman lohkon joukketta (USA, Kanada, Iroquois, Englanti, Israel). Sijoitus parani siis kolme sijaa ja Suomi on tällä hetkellä maailman kuudenneksi paras box-lacrossemaajoukkue! Joukkueen kapteeni Markus Mattila kommentoi kisoja seuraavasti: "Top 8 sijoitusta lähdettiin yhdessä hakemaan ja nyt saavutettu 6 sija on todella kova suoritus. Tällä kertaa sinisen lohkon joukkueet oli lopputuloksissa parempia mutta kaukana voitot eivät olleet. Muutamia huonompia eriä lukuunottamatta pelattiin todella hyvää peliä läpi kisojen ja koko joukkue saa olla ylpeä lopputuloksesta."

Seuraavat box lacrossen MM-kisat pelataan neljän vuoden päästä 2023.