Kaikkien aikojen tasaisin miesten SM-sarja

28.8.2020
Tuomas Tilkanen

Kuva: Janne Pasanen

Miesten lacrossen SM-sarjan runkosarja saatiin viime viikonloppuna päätökseen ja jäljellä on enää 5.9.2020 Helsingissä pelattava finaaliottelu. Finaalissa pelataan fieldlacrossea, joka valikoitui finaalin lajiksi runkosarjan voittaneen Unitedin sisäisessä äänestyksessä niukimmalla mahdollisella erolla, kuten kaikki muukin tässä sarjassa tällä kaudella.

Viime viikonlopun ensimmäisessä ottelussa Chiefs peittosin Unitedin maalein 4-2 ja Chiefsin osakkeet toisena finaaliin menijänä nousivat merkittävästi, Unitedin ollessa jo varma finaaliin osallistuja ennen viimeistä turnausta. Päivän toisessa ottelussa Predators kaatoi Chiefsin niskaan saavillisen jääkylmää vettä, sillä Predators vei kohtaamisen maalein 3-2. Ottelun voittomaalin iski todellinen yllätysjokeri, sillä Predators oli nostanut kokoonpanoonsa kaikkien ällistykseksi helsinkiläisnikkari Petja Kärjen, joka veivasi pallon verkkoon vanhasta muistista. Päivän kolmannessa kohtaamisessa vastakkain asettuivat United ja Predators, jonka oli pakko voittaa ottelu mennäkseen finaaliin. Predators pelasi taktisesti järkevän ottelun, eikä United pystynyt vastaamaan, kun Joakim Miller ja Pentti Pekkonen kantoivat maaleillaan Predatorsin voittoon ja finaaliin runkosarjan viimeisessä ottelussa.

Sarjan tasaisuudesta kertoo hyvin sarjataulukko http://stats.pointbench.com/fin/fmll/2020/index.php?cmd=group-rank-full-ex

Runkosarjan voitti siis United 17:a pisteellä, Predatorsin ja Chiefsin seuratessa pisteen eroilla. Viime viikonlopun turnauksessa Predators esitti huikeaa venymiskykyä yhdennellätoista hetkellä, sillä päästäkseen finaaliin sen oli voitettava molemmat viikonlopun ottelunsa. Mielenkiintoinen huomio löytyy myös runkosarjan maalieroista, sillä ensimmäiseksi sijoittuneella Unitedilla maaliero oli pahasti pakkasella, kun taas kolmanneksi sijoittunut Chiefs oli tilastossa ylivoimainen ykkönen. Tasaisuudesta kertoo myös joukkueiden pistekeskiarvot, sillä jokainen joukkue pelasi runkosarjassa peräti 16 ottelua ja runkosarjan voittajan pistekeskiarvo oli vain 1,062/ottelu! Sarjaan tehtiin tällä kaudella mittava uudistus uusien joukkueiden myötä ja keskeisimpänä tavoitteena oli tasaisemmat ottelut joukkueiden välillä. Voidaan huoletta todeta, että tavoitteeseen vähintäänkin päästiin, sillä vääntö oli tasaista sarjan alusta loppuun saakka.

Jäljellä on vielä loppuottelu, joka pelataan Helsingin Velodromilla kello 15.00. Otteluun on vapaa pääsy!