Anna Rasa jatkaa naisten joukkueenjohtajana

4.10.2019

Anna Rasa jatkaa naisten maajoukueen joukkueenjohtajana. Rasan sopimuskausi alkoi 1.10.2019 ja jatkuu aina seuraavien naisten arvokisojen loppumiseen asti. 

Naisten maajoukkue ei saavuttanut tavoitettaan tämän vuoden heinäkuussa pelatuissa EM-kisoissa ja menetti näin paikkansa ensi vuoden MM-kisoissa. Maajoukkueen motivaatio on kuitenkin vielä kova, ja EM-kisoissa nähtiin, mitä kansainvälisellä tasolla pelaaminen vaatii. Anna Rasa kertoo maajoukkueen suunnitelmista: ”Tavoitteena on jatkaa osin samalla maajoukkuerungolla, joskin vaihtuvuutta tulee varmasti olemaan siitäkin johtuen, että kaikki aiemmin joukkueessa pelanneet eivät päässeet nyt kisoihin ja osa jää viettämään lax-eläkepäiviä."

Joukkue aloittaa valmistautumisen neljän vuoden päästä pelattaviin EM-kisoihin jo nyt, ja Rasa painoittaa, että painopiste tulee olemaan toiminnan jatkuvuuden löytämisessä. Myös uuden valmennustiimin etsiminen aloitetaan mahdollisimman pian. "Suomen lacrosse tarvitsee uusia tuulia ja lajiosaamisen päivitystä, joten ulkomainen apu tulee tarpeeseen. Siksi olemme jo kutsuneet Englannin maajoukkuehyökkääjä Torz Andersonin vetämään meille leiriä lokakuun lopulla. Tämä leiri on avoin kaikille suomen lacrossenaisille”, Rasa kertoo. Lisätietoja leiristä saa suoraan Annalta annariikkarasa@gmail.com