Lacrosse on vahvasti mukana SM-viikolla!

Miesten box lacrossen finaali pelataan SM-viikolla 7.7.2019 klo 11:00 alkaen Vantaan Myyrmäen urheilupuiston stadionilla. Finaalissa kohtaavat Turku Titans ja LTU joten kaukalon laidat kolisevat takuuvarmasti. Paikalle toivotaan runsaasti yleisöä kannustamaan finaalijoukkueita ja innostamaan muita katsojia. Ottelu tulee suorana Yle Areenasta ja kooste ottelusta nähdään Ylen kanavalla pian ottelun päätyttyä.  

Perjantaina 5.7 ja lauantaina 6.7 on mahdollisuus kokeilla lajia finaalia varten pystytetyssä kaukalossa. Lisätietoja antaa Tuomas Tilkanen (tuomas.tilkanen@lacrosse.fi). 

Linkki Facebook tapahtumaan https://www.facebook.com/events/2604652619566929/

Mikä on SM-viikko?

SM-viikko on urheilun monilajitapahtuma, jossa neljän päivän aikana tuhannet urheilijat kilpailevat lajiensa SM-mitaleista.

Mallia kotimaiselle SM-viikolle on haettu Ruotsista, jossa ”SM-veckan” on ollut menestys jo usean vuoden ajan.

Kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen SM-viikko järjestettiin helmikuussa 2016, ja silloin mukana oli jo 22 lajia ja 1500 urheilijaa. Tapahtuma keräsi kiitosta niin lajiliitoilta kuin kilpailijoiltakin. Paikan päällä kisatapahtumia kävi seuraamassa viisituhatta katsojaa ja Ylen kotikatsomoihin välittämät kilpaurheilun jännitysnäytelmät keräsivät hyvät katsojaluvut. SM-viikko 2016 palkittiin Urheilumarkkinointiteko-palkinnolla Suomen Urheilugaalassa.

Seuraavan kerran kisattiin heinäkuussa 2017 Tampereella. Tällöin lajikirjo oli kasvanut lähes 30:een ja urheilijoita oli mukana lähes 3000.  Kesällä 2018 siirryttiin Vantaalle, jossa mukana oli 17 lajia.  Vantaa toimii isäntäkaupunkina myös heinäkuussa 2019.

SM-viikkoa tehdään ja toteutetaan Suomen Olympiakomitean, mukana olevien lajien ja lajiliittojen välisenä yhteistyönä. Tapahtuman operatiivisesta toteutuksesta vastaa KOKO Tapahtuma OSK  yhdessä Ylen ja Vantaan kaupungin kanssa

(19.6.2019 https://www.sm-viikko.fi/sm-viikko/sm-viikko/mika-on-smviikko/)